Ülver Teyze Rumeli Börekleri
Kıyma, peynir, soğan, ıspanak, patates ve çeşitli malzemelerle hazırlanan bu hamur işi, en sevdiğimiz yiyeceklerden.
Kahvaltıda, öğle yemeğinde, beş çayında, akşam sofrasında.
Tek başına veya kalabalıkla,
ayaküstü veya uzun sofralarda,
işe gitmeden önce,
okuldan çıktıktan sonra,
misafir ağırlarken,
ziyafet verirken,
açlık bastırırken
börek bizim baş tacımız.
Bazen büyükannemizin, bazen annemizin, öz teyzemizin, komşumuzun elinden,
mis kokulu, dumanı tüten, sıcacık bir parça börek,
anılarımızda da baş köşede.
Bizim de böreklerinin tadı damağımızda kalan, gönülleri yufka, elleri hamarat annelerimiz, teyzelerimiz var.
İstedik ki bu tat bizde saklı kalmasın, eskiyip kaybolmasın.
Kurduk ekibi, sıvadık kolları, tıpkı onların yaptığı gibi açtık hamurları,
yaptık börekleri.
Yetinmedik, yanına mis gibi kurabiyelerini ve poğaçalarını da ekledik.
Pişirmesi bizden, tadına bakması sizden...
Afiyet olsun...